Idiotiskt och farligt att bränna Koranen

Det var inte utan förvarningar om vad som skulle kunna hända som pastor Terry Jones i Florida bestämde sig för att bränna Koranen. Resultatet är nu ett antal döda FN-tjänstemän, varav en svensk. Jag kan tänka mig att det nu finns en del personer i vårt land som vill ge igen, genom att också här bränna Koranen. Det vore idiotiskt.

Det är inte olagligt i Sverige att bränna Koranen (eller Bibeln). Det kan inte heller bli det, eftersom det är en grundlagsfäst rättighet att få förolämpa religioner.

Människor i andra länder har en annan uppfattning om yttrandefrihet. Det är beklagligt att det är på det viset, men det tog något tusental år för svenska folket att förstå det fina med yttrandefrihet. Afghanerna kommer också att förstå värdet av denna rättighet en vacker dag.

Säkerheten för svensk personal i Afghanistan, såväl militär som civil, måste vara ett överordnat syfte. Bevisligen är det en dödsfara att skända Koranen. Den som ändå vill göra det utsätter svenskar i utlandstjänst för en direkt livsfara.

Men vilken svensk skulle vilja gör något sådant? Ja, gissa. Det finns bara ett parti som tycker att det är viktigare att hata islam än att stödja dem som arbetar för oss i ett fjärran land. “Man borde bränna Koranen över hela världen, i varenda land och stad”, säger Sverigedemokraternas Ted Ekeroth.

______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

9 reaktioner till “Idiotiskt och farligt att bränna Koranen”

 1. Men det är ju inte alls koranbränningen som riskerar livet på utlandssvenskarna. Det är galna fanatiker i Afghanistan.
  Om inte den också galne – dock mindre galne – så kallade pastorn i Florida hade funnits så hade de mordiska muslimska galningarna hittat en annan ursäkt för att mörda.
  Det finns ju hur många skäl som helst att ta till, från att vi äter fläsk till att minst en svensk kyrka har en väggmålning som avbildar Muhammed som Satan!

 2. Det hade inte uppstått demonstrationer med våld mot FN-kontoret i Mazar-e-Sharif utan Koranbränningen. Den där pastorn visste att han riskerade människoliv.

  Precis som alla andra tycker jag att afghanernas reaktion är kraftigt överdriven, men jag skulle aldrig sätta mina landsmäns liv på spel för en sån här sak.

  Sverigedemokrater som inte kan lägga band på sitt hat mot islam sätter kniven i ryggen på svenska soldater. Det är skamligt. På gränsen till landsförräderi.

 3. Stefan du borde skämmas!
  Hur kan du legitemera vad islamisterna gör för att en bok har blivit uppeldad på andra sidan jorden?
  Fy vad usel du är!
  Det är inte dom som står upp för våra demokratin och yttrandefriheten som är landsförrädare. Det är de fega amöborna som kryper för de som beter sig som djur som är landsförrädarna om det är någon som är det.

 4. Så trött man är på alla som omyndigförklarar de afghanska mördarna!

  Det här skrev jag tidigare på Camillas Vrå:

  http://ragfors.wordpress.com/2011/04/03/ted-ekeroth-anser-att-hela-varlden-ska-branna-koranen-2/#comments
  Att lägga skulden för morden av FN-arbetarna på Jones kan liknas vid att lägga skulden för kristallnatten 1938 på Herschel Grynszpan. Läs gräna mina kommentarer på Erik Svansbos blogg: http://blogg.svansbo.se/2011/04/04/koranbranning-och-piss-christ/

  Koranbränning kan inte jämföras med nazisternas bokbål, en parallell som ofta görs. Nazisterna var antidemokrater och de brände humanistisk litteratur. Jones må vara en stolle, men det han brände var en bok som i hätskhet, blodtörst och zenofobi enbart kan mäta sig med Mein Kamp.

  Bättre än koranbränning är naturligtvis att vi alla öppet (inte bara anonymt på nätet) kritiserar de delar av islam som inte är kompatibla med västerländsk kultur. Och att vi öppet och ärligt debatterar och kritiserar de muslimer som isolerar sig från det svenska samhället, t.ex. genom att bära islamistsymboler som hijab.

  Och till sist vill jag påpeka att jag är medveten om att världens muslimer många gånger – gudskelov!- är okunniga om koranens verkliga innehåll och skulle inte drömma om att praktisera dess budskap.

 5. Kan någon förklara för mig hur islam kan åtnjuta så stor legitimitet i väst?

  Hur kan moderaterna välja in en islamist i riksdagen?

  För mig ter sig islam kusligt lik Nazismen i sin människosyn. Båda strävar t ex efter att utrota judarna.

  Se hur situationen är i de länder där islam styr. Är det så vi vill ha det i Sverige?

  Länken visar “stormuftin” i möte med Hitler. Islamister och Nazister hade ett nära samarbete under 2:a världskriget.

  http://4.bp.blogspot.com/_7rfiyAZWhAU/TEg5yO6Rk7I/AAAAAAAAERA/qOq4waA6_NI/s1600/grand+mufti_hitler.jpg

  Hur kommer det sig att Nazismen (med rätta) föraktas av alla medan det “gullas” något enormt med islam?

 6. Islamismen uppstod som politisk rörelse på 1950-talet. Den fanns inte på Hitlers tid.

  Vilken moderat riksdagsledamot menar du skulle vara islamist? Att vara muslim är ju inte detsamma som att vara islamist, eller hur?

Kommentarer är stängda.