Etnisk renhet viktigare än svenskhet för SD

Jimmie Åkesson gläds åt Sannfinländarnas framgång i riksdagsvalet i Finland. Därmed har vi återigen ett tydligt exempel på att Sverigedemokraternas påstående att pariet värnar “det svenska” är ett skämt.

Sannfinländarna, och dess föregångare Landsbygdspartiet, har inte direkt gjort sig kända för att respektera den svensktalande minoriteten. De svensktalande ses inte som “sanna” finländare. Att denna grupp har bott i Finland lika länge som den finskspråkiga majoriteten tillmäts ingen vikt. Etnisk renhet anses uppenbarligen som viktigare än att bevara det svenska kulturarvet.

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Etnisk renhet viktigare än svenskhet för SD”

  1. Det “finska” inkluderar det “svenska”, eftersom det finns en svenskspråkig minoritet i Finland sedan järnåldern, eller ännu längre tillbaka än så. “Sannfinländarna” gillar inte dem. Är det att värna det finska? Verkligen inte.

Kommentarer är stängda.