Ytterligare ett inlägg om normer och MUF

Efter att ha läst min krönika i Smålandsposten hörde Aftonbladet av sig och frågade om jag inte kunde skriva något om MUF:s problem med “normer och värderingar” också för dem. Idag var artikeln införd:

Ambitionen att befria oss från förtryckande normer vore lovvärd om inte upplägget vore skevt redan från början. Typiskt för den ”normkritiska” verksamheten är nämligen att aldrig komma med några konstruktiva förslag, på vilka nya normer som bör ersätta de gamla, vilka normer som bör behållas, vilka som har delvis negativa konsekvenser, men delvis positiva och så vidare. Ambitionen är att avskaffa så många normer som möjligt, inte att skapa nya och bättre normer.

Läs hela artikeln på Aftonbladets hemsida.

Läs också krönikan i Smålandsposten.

Dela med andra: