Här är min bok om konservatism

Nu är den här, min bok om konservatism! Som framgår av bilden heter den Handbok i konservatism.

Det är fantastiskt roligt att se sin egen text gå i tryck på detta vis. Det är visserligen inte första gången, men en så här fin bok har jag inte haft chansen att ge ut förut. Jag vill därför sända ett stort tack till förlaget Atlantis och dess chef Peter Luthersson för den mycket professionella produktionen. Ett stort tack också till alla er som har läst och kommenterat manuset.

Vad handlar den om? Enkelt uttryckt är det en bok av karaktäten “så funkar det”. Det är en bok som presenterar vad ideologin konservatism går ut på och som visar varför denna ideologi har relevans än idag, i vårt moderna samhälle. Många människor är politiskt sett konservativa utan att de egentligen har tänkt på det själva. Att vara konservativ är inte såsom ofta sägs att man sitter på ändan och vägrar ändra på någonting i sin omgivning. Inte heller är det en ideologi bara för lillgamla ynglingar som gillar att röka pipa, vill ha mer pengar till försvaret och hejar på kungen.

Istället handlar det om en ideologi som vill ta vara på tidigare generationers erfarenheter, en ideologi som inte tror att radikala politiska experiment leder till lycka för alla och envar, en ideologi som litar till enskilda människors förmåga och vilja att ta ansvar, men som förstår att denna förmåga vilar på det samhälle som vi under hundratals generationer har byggt upp tillsammans. “Det centrala är att kunna få bestämma själv men göra det bra”, skriver jag i boken.

Jag har skapat en informationssida för boken på denna adress: konservatism.nu. Besök gärna den! Här finns också information om var boken kan köpas.

Boken har också sin egen sida på Facebook.

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

5 reaktioner till “Här är min bok om konservatism”

  1. Den tror jag att kan bli bra sommarlektyr. Som politiskt trimmad på Gimo i början av 50-talet – kan jag kolla vad jag glömt. Liberalkonservativa rörelsen fungerar .

  2. Tack för en klart läsvärd bok, förvånansvärt lättläst dessutom.

Kommentarer är stängda.