Mycket bra dokumentär om svenskarna i Afghanistan

Situationen i Afghanistan är knepig. Jag följer frågan som en del i mitt jobb. Därmed känner jag ett visst ansvar att berätta för andra vad som händer i detta land och vad Sverige gör där.

SVT visar nu en dokumentärserie som heter “Krig för fred”. Jag har sett två avsnitt och producenten har också varit och besökt oss på FOI. Serien är mycket bra. Den fokuserar mycket på samspelet mellan de svenska styrkorna och lokalbefolkningen.

Kriget i Afghanistan kommer att avgöras i byar som de som presenteras i filmen. Allt handlar om att få byborna att välja sida, att antingen samarbeta med de afghanska säkerhetsstyrkorna, uppbackade av svensk militär, eller att samarbeta med “insurgenterna”, dvs. talibanerna.

Jag har själv inte varit i Afghanistan, men har nu läst mycket om kriget och allt jag har läst återspeglas i den här dokumentärserien. Jag vill därför varmt rekommendera alla att se den. Den ger en rättvis bild av vad kriget handlar om.

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Mycket bra dokumentär om svenskarna i Afghanistan”

  1. Intressant att få en skymt av vad som döljer sig bakom alla ideologiska dimridåer som skymmer sikten här hemma i Sverige.

    Stöd våra trupper!

Kommentarer är stängda.