Dagens Eko utnämner Lars Ohly till ledare för oppositionen

Vad har hänt med Sveriges Radio Ekot? Denna vanligtvis mycket pålitliga nyhetsförmedlare framstår alltmer som själva ursprunget till och den drivande kraften i drevet mot kungen.

Idag yttrar sig oppositionsledaren Håkan Juholt om affären. Han säger till Ekot:

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt säger på tisdagen att han litar fullständigt på kungens svar.
– Det finns ingen som helst anledning för mig att ifrågasätta sanningshalten i det som statschefen sagt. Jag har ingen annan information, säger Håkan Juholt.

Oppositionsledaren är alltså nöjd med vad kungen har sagt. Ekot däremot sätter följande rubrik till inslaget/artikeln på nätet:

Oppositionen kräver att få granska monarkin

I inslaget/artikeln framkommer att inte heller Miljöpartiets Peter Eriksson begär en granskning (Eriksson är ordförande i KU). Sverigedemokraterna, som också tillhör oppositionen intervjuas inte. Den ende som kräver en granskning är Vänsterpartiets Lars Ohly.

Något är galet med Ekot i den här historien. Artikeln/inslaget är för övrigt gjort av Herman Meltzer, en av Ekots mest erfarna reportar.

Käre Herman, jag har säkert lyssnat på dig en miljard gånger, och aldrig tvivlat på att du rapporterat vad du sett och hört neutralt och objektivt. Men menar du verkligen att Lars Ohly är oppositionsledaren i Sverige?

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Dagens Eko utnämner Lars Ohly till ledare för oppositionen”

Kommentarer är stängda.