Ska undre världen tvinga fram en ny författning i Sverige?

Aftonbladet, Expressen, Dagens Eko och TV4 har skapat en mediacirkus baserat på skvaller och hot om avslöjanden av komprometterande bilder på kungen av en kriminell person. Detta får ledarredaktionerna på kvällstidningarna att kräva en ny författning för vårt land.

Man undrar vad som rör sig i deras hjärnor. Att i det här läget begära att kungen ska abdikera eller att vi ska införa republik, vore ju som att ge skvallerbyttor och kriminella makten över vårt politiska system. Jag kan inte tänka mig en svagare reaktion av en demokratisk stat än så.

Ingen politiskt begåvad människa låter väl kriminella tvinga fram lagändringar genom hot om avslöjande av generande bilder? Det vore ju utpressning. Den som ger efter för utpressning blir genast offer för nya utpressningsförsök.

Jag vet att Aftonbladet och Expressen tycker illa om kungen och vill ha republik istället. Men nu handlar det inte bara om kungen personligen eller själva statsformen (republik eller monarki), utan om att tidningarna vill att vårt demokratiska system ska ta mer hänsyn till skvallerbyttor och kriminella än till medborgarna. Kvällstidningarna vill att vår demokrati ska toppridas av slaskjournalister, ryktesspridare och porrklubbsägare. Det är galet.

Läs istället Mårten Schultz sansade inlägg.

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

6 reaktioner till “Ska undre världen tvinga fram en ny författning i Sverige?”

  1. Den som har givit kriminella makten att uttrycka sig i frågan är tyvärr vår egen kung. För hade det varit “helt omöjligt” att kungen hade vistats i tvivelaktiga lokaler i kompromenterande sällskap – ja då skulle ju ingen lyssna på grovt kriminella som påstår något annat.

    Nu tyvärr känner en och annan samhällsmedborgare att det tycks vara möjligt. Annars skulle ju kungen ha sagt det redan i höstas att dessa typer ljuger som hästarna travar. Istället vilja han “vända blad”..

  2. Om det nu visar sig att bilderna existerar och vår Kung har varit på klubbar som drivs av kriminella, så är det väl vår Kung som har sett till att dessa har fått vapnet i sin hand.
    Du skriver själ”Ingen politiskt begåvad människa låter väl kriminella tvinga fram lagändringar genom hot om avslöjande av generande bilder?” Detta är en del av problemet!

  3. Idag är det ingen som har fått se några bilder. Ändå vill Expressen och Aftonbladet avskaffa monarkin. De vill alltså byta statsskick därför att det finns rykten om bilder som kanske visar att kungen har varit på strippklubb. Alla dessa kanske hit och dit, utstpridda av kriminella och skvallerjournalister, anser kvällstidningarna utgöra ett gediget beslutsunderlag för byte av statsskick. Det är hål i huvudet.

  4. De kriminella har alltid gullats av massmedia, samt de med stora bröst eller nakna i “hemliga” situationer. Men ändå läser visst en del människor kvällstidningarna och tror att det är dagens sanning.

  5. Det sjuka är att republikanerna hänger på och tycker att skvaller utspridda av kriminella är ett bra skäl till att vi ska byta författning.

  6. Att republikanerna hakar på skvaller och kriminellas utsagor visar väl bara på hur svaga deras argumentering är. Om det vore självklart att man i en demokrati har president skulle väl Petar Althin inte behöva sänka sig så djupt?

Kommentarer är stängda.