Så blir Sverige om Aftonbladet får bestämma

Idag kan man i Aftonbladet läsa om amerikanske kongressledamoten Anthony Weiner. En bild på ett par kalsingar med en fullvuxen penis innanför har spritts via hans twitterkonto till en 21-årig kvinnlig student. Weiner har nu problem med sin kandidatur till att bli borgmästare i New York.

Antingen är bilden ett dåligt skämt av någon som hackat sig in på hans twitterkonto, eller så är kanske bilden autentisk men gick till fel person eller så. Jag vet inte. Hur som helst får Weiner nu löpa gatlopp i media för detta. Och så kommer all politik att se ut också i Sverige den dagen vi börjar rätta oss efter Aftonbladets uppfattning om rätt och fel. Allt kommer att styras av skvaller och rykten. Ut med en snoppbild på nätet och du kan avsätta vem som helst.

Se gärna Jon Stewarts kommentar:

Dela med andra:

5 reaktioner till “Så blir Sverige om Aftonbladet får bestämma”

  1. Och jag tycker precis tvärtom att det är bra om sådana här snopp-twittare avslöjas. Konstigt nog tycks det alltid handla om medelåldersmän. Det är sällan (alldrig?) man läser om kvinnliga politiker som har skickat bilder på sitt underliv till yngre manliga studenter.

    Om han i likhet med kungen påstår sig ha rent mjöl i påsen borde man kunna utreda saken för att se ifall det verkligen är han och ingen annan som har skickat bilden. Personligen skulle jag inte rösta på honom om det visade sig att han inte har fallit offer för hackers. Jag anser nämligen att skicka bilder på sin erigerade penis inte kan anses representera gott omdöme. Särskilt inte om man förtroendevald och ska representera många olika slags människor.

  2. Ännu en fåntratt! Tar de aldrig slut? Vart är vi på väg?

  3. Monica, du resonerar precis som Aftonbladet. Du drar slutsatser utan att ha en aning om vad som har hänt. Jämför hur det gick till när Mona Sahlin stoppades från att bli partiledare första gången. Någon såg att hon hade köpt en Toblerone med regeringens kreditkort. Panik! Skandal! Avgå! Jag vill inte att politiken i vårt land ska styras av fjanterier som dessa. Därför ogillar jag Aftonbladet.

  4. Vem är Sveriges Jon Stewart? Han visar att granskarna med framgång kan granskas inför en intelligent TV-publik. Dit hör ett flertal av oss, eller hur?

  5. Vi har tvyärr ingen Jon Stewart. Hans humor och satir bygger på ironi. Det finns ingen mottaglighet för denna humor hos SVT eller TV4. Roliga och satiriska personer som Kristian Luuk och Fredrik Lindström har valt att bli mysiga programledare istället. Annika Lantz i Sveriges Radio är väldigt rolig och fyndig, men inte tillräckligt modig, känns det som. Så vass som Jon Stewart får man ju inte vara inom public service, och då är han ändå vänster precis som majoriteten av reportar och programledare på SVT och SR.

Kommentarer är stängda.