Nästan lite onödigt mycket beröm

The Economist har en hyllningsartikel till Sverige. Läs gärna och sprid. Den är kanske lite väl positiv, får även en moderat som jag erkänna, men faktum är att vi ändå förtjänar beröm för landets sunda ekonomi.

Some 40 years after becoming the only continental European country to switch its motoring from left to right, Sweden is making a similar political shift. By 2014 Mr Reinfeldt will have been in power for eight years. Given the economy’s strength, few would bet against his winning again. To many on Europe’s left, Social Democratic Sweden was once a statist paradise. Now it is the right that looks north for inspiration.

Firma Reinfeldt & Borg är inte ensamma bakom denna succé. Grunden lades av en kille som heter Göran Persson, om ni minns honom. Hur som helst är vår land just nu världsledande när det gäller statsfinansiell ordning. Vi var världssämst på 90-talet, som bekant, men man kan lära sig något av misslyckanden.

Dela med andra: