Föräldraförsäkringen en kvinnofälla

Ni har hört det sägas att föräldraförsäkringen är en viktig jämställdhetsreform, medan vårdnadsbidraget är en kvinnofälla. Jag har alltid tyckt att skillnaden mellan dessa två bidragsformer är liten. Tydligen är jag inte längre ensam om denna uppfattning:

Med nuvarande utformning kan föräldrapenningen fungera som en form av socialbidrag under åtskilliga år efter invandringstidpunkten. Det blir en kvinno- och fattigdomsfälla som dessutom medför att barnen inte får tillträde till barnomsorg/förskola och tidig träning i svenska språket.

Citatet kommer från Åsa Olli Segendorfs och Tommi Teljosuos artikel på SvD Brännpunkt.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Föräldraförsäkringen en kvinnofälla”

  1. Bort med föräldrarna från de kommunala barnen sa visst redan Mosebacke Monarki? Barnen ska fostras av staten redan från BB. Föräldrarna ska jobba, tjäna pengar och konsumera. Inte slösa bort tiden på sin barn. Det kallas visst socialism? Underbart?

  2. Föräldraförsäkringen och vårdnadsbidraget är snarlika lösningar. Jag är ingen anhängare av bidrag, men jag gillar inte heller att staten subventionerar förskolan och bryter mot Europakonventionen genom att hindra hemskolning av barn.

    Som konservativ är jag av uppfattningen att föräldrar måste kunna få välja att stanna hemma och erbjuda barnen fostran och skolgång i hemmiljö.

    Ta gärna bort alla bidrag men låt det åtminstone vara lagligt.

Kommentarer är stängda.