Uppsala kommun kastar 800 000 kr i sjön

Uppsala kommun kastar 800 000 kr i sjön. Det är prislappen för att man tror sig kunna ta efter Speaker’s Corner i London. Varför är det ingen som dragit i bromsen? Var är mina partikompisar? Det är för att slippa såna här saker som jag är moderat.

UNT rapporterar:

Planen på att ett Speakers corner ska inrättas i hörnet av Vaksala torg vid skolan och Konserthuset togs av gatu- och trafiknämnden i onsdags. För att markera talarplatsen kommer en stor stor lampa av skrivbordstyp att installeras på platsen. Projektets kostnad är beräknad till 800 000 kronor.

Läs gärna artikeln och ta del av min kollega Stig-Björn Ljunggrens synpunkter. Jag har samma uppfattning.

Den som har besökt Speaker’s Corner i Hyde Park i London vet att det är en central plats i en storstad. Det strömmar förbi mycket folk där. Traditionen att få tala fritt om vad som helst i detta hörn är gammal. För sådana som mig, som älskar debatt av alla slag, är det underhållning att gå dit och höra folk tala om vad som helst. Häcklarna, som försöker få talaren ur balans, är en omistilig del.

Går detta att få till på Vaksala torg i Uppsala? Nej, självklart inte. London har 7,5 miljoner invånare. Uppsala har 180 000. En vanlig är det folktomt på Vaksala torg. En solig lördag är det fortfarande glest.

Kommunen kommer också att bygga en talartribun. Tydligen tänker man sig att bara en person ska kunna tala i taget. I Hyde Park finns ingen talarstol. Det är bara ett hörn av en park. Flera talare talar samtidigt på varsitt håll.

Bästa platsen för ett Speaker’s Corner i Sverige är i Kungsträdgården i Stockholm. Centralt och mycket folk. Dessutom i vårt lands huvudstad. Ungefär så som originalet. Är det någon från kommunen som har varit i Hyde Park och sett hur det ser ut?

Dela med andra:

2 reaktioner till “Uppsala kommun kastar 800 000 kr i sjön”

  1. Min kära 2-åriga dotter har lärt sig en del fraser som hon inte förstår men prövar i tid och otid och ibland blir det väldigt bra:

    Jag till hustrun: Har du hört att kommunen skall slänga bort 800000 kr på ett “speakers corner” på vaksala torg?
    Dottern: De va onödit!

    Från barns och dårars munnar…

  2. Det ar prislappen for att man tror sig kunna ta efter Speakers Corner i London. Det ar for att slippa sana har saker som jag ar moderat..UNT rapporterar .Planen pa att ett Speakers corner ska inrattas i hornet av Vaksala torg vid skolan och Konserthuset togs av gatu- och trafiknamnden i onsdags.

Kommentarer är stängda.