Norges sak är vår

Bloggens sommarvila bryts tillfälligt av nyheten om de fruktansvärda terrorattentaten i Norge. I skrivande stund, midnatt mellan den 23 och 24 juli, vet vi fortfarande lite om vad som hänt.

Oavsett motivet bakom dådet finns inget moraliskt försvar för denna typ av attacker. Det här är ren ondska, inget annat.

Vad kan vi i Sverige göra nu? Visa vårt stöd! De norska myndigheterna kommer att reda ut situationen. Vi ska självfallet hjälpa till med allt som våra vänner i väst ber om, men Norge är ett starkt land. Litet men starkt.

Men vem kan vilja skada Norge? undrar man. Detta fina lilla land i utkanten av Europa. Ingen människa vid sina sinnens fulla bruk kan hata detta land så till den milda grad att urskillningslöst dödande skulle vara lösningen. Det är vansinne.

Kära norrmän, som syskon kivas vi om allt sånt som egentligen inte betyder något. Jag hoppas därför att ni nu när detta otäcka har hänt vet att broderfolket i öst, hur jobbigt det än kan vara ibland, ändå älskar er av hela sitt hjärta och sörjer med er!

Dela med andra:

2 reaktioner till “Norges sak är vår”

  1. Bör vi vara rädda för repressalier riktade mot konservativa grupper och personer?

  2. Nej. Mördaren är inte en av oss. Han sympatiserade med Fremskrittspartiet.

Kommentarer är stängda.