Kristet kors orsakar dålig mage

Ateister i New York har stämt staden på grund av att ett kors har satts upp vid minnesplatsen för 11-septemberattentatet. Det var räddningspersonalen som satte upp det i samband med räddningsarbetet. I bråten hittade man två stålbalkar som satt samman som ett kors. Korset blev sedan en samlingsplats för sörjande.

Korset har bevarats och är nu en del av minnesplatsen. Därmed gör detta att en religiös symbol blir synlig för en bredare allmänhet. Ateisterna menar att detta är dåligt. Det orsakar “dålig mage”, “huvudvärk” och “psykiskt lidande”, rapporterar Heritage Blog.

Den politiska ateismen är densamma som i Sverige, och lika löjlig som här. Dess argument är att religionsfrihet betyder frihet FRÅN religion, inte frihet att vara religiös på det sätt som man själv vill. Religion ska man bara få hålla på med i avskildhet, ungefär som när man går på toaletten.

I Sverige representeras denna inrikting av föreningen Humanisterna. Det är en extrem tolkning av begreppet religionsfrihet, men tyvärr sätter den sina spår. Exempelvis har Skolinspektionen anammat denna ideologi, vilket är förklaringen till myndighetens fientliga inställning till skolavslutningar i kyrkan.

___________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Kristet kors orsakar dålig mage”

Kommentarer är stängda.