Ledarsida ber om ursäkt

Jag kan inte minnas när det hände senast att en tidning bad om ursäkt för en dumhet, och uppriktigt ångrar vad man skrivit. Jerusalem Post publicerade dock igår en ursäkt till Norge, eftersom tidningen oförsiktigt blandat in frågor om imigrationspolitik när den kommenterade massakern på Utöya.

The editorial squarely condemned the attack, saying that “as Israelis, a people that is sadly all too familiar with the horrors of indiscriminate, murderous terrorism, our hearts go out with empathy to the Norwegian people.”

However, it also, inappropriately, raised issues that were not directly pertinent, such as the dangers of multiculturalism, European immigration policies and even the Oslo peace process.

Beröm till Jerusalem Post utdelas härmed. Får erkänna att mitt förtroende för denna tidning i övrigt är lågt. Det är en publikation som vanligtvis är blind för det egna landets i särklass största politiska problem, att man håller ett annat folk under ockupation. Men det är strongt att erkänna att man haft fel. Det händer mycket sällan i tidningsvärlden.

Dela med andra: