Trams om påstådd kristen terrorism

Försöken att limma fast Anders Behring Breiviks massmord på kristna och konservativa fortsätter. Igår var det Ane Ørbø Kirkegaard i DN och idag Ann Charlott Alstadt i Aftonbladet.

Kirkegaard skriver:

Många har uttryckt förvåning över att det var just i Norge som det första radikaliserade kristna extremistiska terrorangreppet i Europa skedde, men det är inte alls förvånande. Jag tror många norrmän förstod väldigt tidigt under förloppet att detta var en norrmans blodiga politiska kommentar. Anders Behring Breivik har med sitt terrordåd blottat Norge. Landet är inte alls enat. Det är splittrat mellan stat och samhälle, mellan höger och vänster, mellan kristna extremister, moderata kristna, sekulariserade, mellan fundamentalist-nationalistiska och humanistiska värden.

Samma sak menar också Alstadt, som i ett försök till att vara skämtsamt ironiskt, fastän hon egentligen inte alls är det, skriver:

Nu växer misstänksamheten mot kristna vita människor eller vita överhuvudtaget eftersom fundamentalism inte syns utanpå. Muhammed, 43-årig Malmöbo, ger uttryck för mångas rädsla:
– De ser ut som oss, de kanske till och med lever som vi, går till jobbet och tittar på teve, men när biskopen befaller måste de döda, sådan är deras religion.

Andemeningen är densamma i de två artiklarna. Konservatism och kristendom ligger bakom terrorattentatet.

Men det blir så dumt. Breivik har ingen som helst koppling till vare sig något konservativt parti eller kyrka.

Båda författarna försöker påstå att den det finns en kristen extremism som är lika farlig som den muslimska extremismen. Jo, tjena. Finns det någon kristen Gudsstat som likt Iran sponsrar terrororganisationer i andra länder? Vilka internationella kristna terrororganisationer är det som åsyftas?

Här är en kul film som kan fungera som en replik mot allt nonsens om kristen terrorism:

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Trams om påstådd kristen terrorism”

  1. Jeg bare undres på en ting: Tok denne lektor Kirkegaard medisinen sin i går tidlig?

  2. Jo, Elina, det ska de. Men varför frågar du det? Förstår inte riktigt vad du menar.

Kommentarer är stängda.