Dålig undersökning om religiösa konflikter i Sverige

PEW Research påstår i en undersökning att mängden religiösa konflikter har ökat i Sverige. Men något är uppenbart fel i undersökningen. Smålandspostens ledarsida skriver:

Undersökningen har dock vissa uppenbara brister. Exempelvis ligger Danmark och Sudan båda i kategorin “hög”. Sudan härjas sedan 20 år tillbaka av ett religiöst inbördeskrig med etniska rensningar och hundratusentals döda. Ändå antecknar forskarna i sina kolumner noll dödsfall under 2009. Sverige jämställs i sin tur med Kosovo, ett land som står under förmynderi av FN för att skydda den kristna (serbiska) minoriteten. En undersökning som genererar uppenbart tokiga resultat utan att forskarna själv reagerar på det har ingen trovärdighet.

Läs hela artikeln på www.smp.se/ledare.

Dela med andra: