Baltikum är fritt, men är det Sveriges förtjänst?

Idag firar Måndagsrörelsen frigörelsen för de baltiska staterna. Jag besökte själv Riga i helgen och det är fantastiskt att se hur Lettland har rest sig som nation. Sverige har hjälpt de baltiska staterna mycket, men med vad?

Det är viktigt att poängtera att de tre staternas säkerhet, och de tre folkens frihet, inte skyddas av oss, utan av Nato och USA. I min ledare i dagens Smålandsposten hävdar jag till och med att Sverige är Östersjöns svagaste länk. Östersjön skulle kunna vara ett fredens hav, men är inte det eftersom Sverige inte vill vara med i Nato. Med svenskt medlemsskap i Nato skulle krigshandlingar på Östersjön vara lika osannolika som om de skulle ske på Vänern.

Läs artikeln här.

1991 befriades de baltiska staterna ur kommunismens förtryck. Men befrielse är en sak. Att försvara sin frihet är något annat. Vi hjälpte till att befria Baltikum. Men idag gör vi ingenting för att hjälpa dessa länder att försvara sin frihet.

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: