Vill Centern verkligen ha en republikan som partiledare?

Anna-Karin Hatt kandiderar intensivt för att bli partiledare för Centern. Me not like. Svensk intern partikultur gör att man inte argumenterar mot någon kandidat, utan för den man vill ha. Men jag är inte centerpartist.

Det stora felet med Hatt är att hon är för republik. Det räcker för mig för att jag ska vara mot. Centerns väljare är garanterat inte för republik. Jag hoppas därför att de kongressombud som ska välja partiledare tänker efter ordentligt. Vill de ha en uttalad republikan som ledare för partiet?

Det var i en titt i Sveriges Radios valpejl.se som jag fick syn på detta. Där framkommer också en del annat som gör att Hattens borgerliga profil är svajig:

Hon är för:

Obligatorisk A-kassa
Positiv särbehandling till högskolan
Utökade trängselavgifter
Bevarande av Systembolagets monopol
Avskaffande av vårdnadsbidraget
Höjd bensinskatt

I övrigt verkar hon rätt OK, om vi ska tro valpejl.se, men någon frihetsrevolution väntar inte, det är uppenbart. Varför skulle det vara en frihet att tvingas vara med i A-kassan?

Fast det är som sagt republikkravet som gör att hon går fetbort som alternativ i mina ögon. Är det en löjlig sak? Nej, det är det inte. Vissa politiker vill bevara gamla institutioner i landet. Vissa vill riva ned dem. Jag stöder aldrig rivningspolitiker.

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Vill Centern verkligen ha en republikan som partiledare?”

  1. Helt rätt Stefan. Nu gäller det att denna information sprids till kongressledamöterna som ska välja ny partiledare. Även om jag inte tror att alla centerpartister är monarkiälskare torde tillräckligt många ogilla denna destruktiva sida hos Hatt.

  2. Den svenska monarkin behöver inte demokratiseras. Folket står redan bakom statsskicket och kungafamiljen. Inga kompromisser efterfrågas.

  3. Knappast någon som kommer att gilla den kompromissen, allra minst republikanerna, för vilka det är en principsak att vi ska ha en president. Det är principen i sig som är det viktiga för dem, inte verkligheten.

Kommentarer är stängda.