Danmark avskaffar sina storregioner

I Sverige råder för närvarande hysteri i den av allmänheten okända regionfrågan. Ett gäng landstingspolitiker snurrar omkring och kräver att landet indelas i storregioner, istället för landsting. Storregionerna är svaret på allt, sägs det. Den yttersta räddningen för välfärden.

Landstingen ansvarar dock egentligen bara för sjukvård. Det är dit 90% av skattepengarna går. Blir det då bättre eller sämre sjukvård med storregioner?

Enligt Danmark blir det inte bättre sjukvård. De har haft regioner, men tänker nu avskaffa dem, rapporterar TT.

Därmed dör ett av regionhysterikornas favoritargument, nämligen att Danmark redan har infört regioner som ett sätt att rädda välfärden och att om Danmark har gjort det så måste Sverige också göra det.

Nu avskaffar Danmark sina regioner just med tanke på sjukvården. Det har inte funkat. Smaka på det ni!

Dela med andra: