Byt 1 maj mot Eid som allmän helgdag

Peter Weiderud, ordförande för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet, vill att muslimernas Eid ska bli allmän helgdag i Sverige. Inte mig emot, men låt oss byta den mot 1 maj.

Muslimerna är kanske 300 000 i landet, medan Svenska kyrkan har omkring 6 miljoner medlemmar. Svenska traditioner har oavsett om man är troende eller inte en stark koppling till kyrkan. Det är den enkla förklaringen till varför de kristna helgdagarna måste vara kvar som allmänna helgdagar. Därför är det naturligtvis snurrigt att göra allmän helgdag av muslimernas Eid, som bara berör en minoritet.

Trots det kan jag ändå tänka mig en sådan allmän helgdag. Det är ju ändå trevligt att vara ledig från jobbet. Men vi kan inte ha mycket fler helgdagar än vad vi redan har. Jag föreslår därför att vi tar bort 1 maj som ledig dag istället. De enda som firar den dagen är socialister och bakfulla studenter.

______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Byt 1 maj mot Eid som allmän helgdag”

  1. Socialister och bakfulla studenter torde utgöra en icke oansenlig mängd människor. Säkert fler än 300 000.

    Nu är ju inte bakfulla studenter och socialister två grupper som särskilt behöver omhuldas och uppmuntras med helgdagar, men det behöver däremot det traditionella majfirandet!

  2. Hoppas verkligen att inte Allian(s)regimen kommer haka på tåget och konkurrera med Jämtin, Weiderud & co om vilka som kan erbjuda muslimerna flest helgdagar och andra särrättigheter. Jag struntar i hur illa det låter, och vilka andra som säger detsamma: Sverige åt svenskarna – bevara sverige svenskt! Mer borde inte behöva sägas.

  3. Ta gärna bort 1.maj men byt ut det mot Finlansd nationaldag. Finnarna är den största gruppen invandrare i Sverige.

  4. Helgerån mot svensk arbetarrörelse. Vi har en helgdag om året och den skall alltså berövas oss. Det känns svårt att höra.

Kommentarer är stängda.