Går KD mot att bli ett 2-procentsparti?

Alla partier består av falanger. Ledarstrider är nästan per definition detsamma som falangstrider. Så vilka är det som kämpar i makten om KD? Om fel falang vinner återgår partiet till att bli ett 2-procentsparti, såsom det en gång var.

Jag har inte koll på alla falanger, utom en – den som blandar samman religion och politik.

Om man går in på Annelie Enochsons Facebooksida ser man hur snacket går. Göran Hägglund är helt enkelt inte tillräckligt “kristen”, sägs det. På Enochsons sida skriver en person:

Göran Hägglund är en bra påläst politiker men har klart och tydligt gjort sitt. Man kan inte stötta Pridegalan och samtidigt säga att man ska spetsa sin familjepolitik! Det om nånting är ett stort problem och det står med stora bokstäver skrivet dubbelmoral överst! Göran Hägglund har INTE lyckats bestämma vilka familjer han ska stötta..dom som på alla konstiga sätt och onaturliga sätt vill bilda familj eller dom som faktist bidrar med befolkningsökning på ett naturligt sätt..konkretisera var ordet!

Annelie Enochson var en av de politiker som Livets ords kände pastor Ulf Ekman uttalade sitt stöd för i valrörelsen förra året. Signifikant är att Ulf Ekman nu också lägger sig i ledarstriden i Kristdemokraterna. Det behövs “drastiska förändringar” skriver han på sin blogg.

Trots att jag tillhör ett annat parti har jag skrivit en del om KD här på min blogg. Det är ett av Moderaternas samarbetspartier och man vill ju att ens vänner ska må bra. Det gör inte KD just nu och ett av problemen är att den falang som Enochson och Ekman tillhör tydligen inte förstår varför det finns en poäng i att inte blanda samman religion och politik.

Som kristen vill jag också gärna se mer av kristna värderingar i politiken, men jag är övertygad om att det kristna budskapet förstörs, antingen genom att vattnas ur eller genom att radikaliseras till oigenkännelighet, när det ska marknadsföras genom politiska kanaler. Riksdagens talarstol är ingen bra plats för predikningar.

Mitt råd till alla som är medlemmar i KD eller som sympatiserar med detta parti är att säga ifrån klart och tydligt. Låt partiet vara ett politiskt parti och inte en religiös rörelse. Om inte så är jag övertygad om att partiet kommer att smälta ned till det lilla 2-procentsparti det var under de tre decennier då partiet stod utanför riksdagen. 2 procent, större än så är inte Enochson-Ekman-falangen. Tänk på det när ni nu ska välja ledare för ert parti.

___________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

6 reaktioner till “Går KD mot att bli ett 2-procentsparti?”

  1. Det finns säkert saker som behöver rättas till, men i stort sett är det en positiv utveckling att fler kan få barn idag. Unna andra det du själv har. Såra inte människor. Alla barn är naturliga.Det finns inga onaturliga barn.

  2. Men snälla Anne!!! Det är ju inte Stefan som skriver om familjepolitiken! Det är ju ett citat för att visa på vilka som håller på Enochson – det är därför det står i kursiv stil… Läs lite ordentligare innan du beskyller folk för det ena eller det andra.

  3. Men Anne varför skriver du en kommentar som inte har ett dugg att göra med vad Stefan skriver i detta inlägg?

  4. Jag är inte helt ute och cyklar. Jag håller mig inom ämnet familjepolitik och att vi idag bestämmer själva hur vi vill leva.
    Jag reagerade på den anonyme personens uttalanden.

Kommentarer är stängda.