Hoppas att Juholt sitter kvar

Kommer Håkan Juholt att avgå? Bör han avsättas? Jag tror inte det och jag tycker inte heller att han borde få sparken. Förseelsen är för lite och kan rimligtvis inte vara gjord med avsikt.

Av vad jag vet hittills tycker jag att det verkar som att Juholts lägenhetstrassel är resultatet av slarv och inte bedrägeri. Jag tror att han säger precis som det är. Han trodde att han kunde få full ersättning.

Varför skulle en sån här sak inte kunna bli fel? Visst, man ska känna till och följa regelverket, men misstag sker också, eller hur?

Därmed är inte hans föreseelse den gigantiska skandal som kvällstidningarna vill göra det till. Han har erkänt sitt fel och betalat tillbaka pengarna.

Det som ligger bakom drevet mot Juholt tror jag mer handlar om upprörda stämningar inom ett ledset och vilsekommet socialdemokratiskt parti. Bytet av partiledare skulle ju vara början på en nystart.

Men Juholt är en kompromisskandidat och har gjort en del initiala tabbar, som Libyenbeslutet t.ex. Uppenbart är också att det finns sossar som gärna ser att Juholt skadas.

När partiets skuggbudget behandlades internt i riksdagsgruppen läckte ett kritiskt mejl till media. Källan kan bara ha varit någon inom partiet. Lojaliteten med rörelsen är inte vad den har varit, uppenbarligen.

Om jag var sosse skulle jag därför inte kräva Juholts avgång. Slarv och nonchalans är han skyldig till, men jag har svårt att tro att ett överlagt bedrägeri skulle ha begåtts.

Som moderat hoppas jag också att han sitter kvar. Det verkar nämligen som att han är en slarver. Har vi tur slarvar han till valrörelsen 2014 också. Då blir det en promenadseger för oss. :)

Dela med andra:

En kommentar till “Hoppas att Juholt sitter kvar”

Kommentarer är stängda.