Uppdrag smutskastning

Ibland gillar jag Uppdrag granskning, ibland avskyr jag programmet. När det gäller granskningen av Glada Hudik fick jag dock redan från första stund känslan att nåt var fel. Idag ger föräldrarna till eleverna som ingår i teaterprojektet sin bild i SvD. Artikeln är läsvärd.

Uppdrag granskning lever på att hitta skandaler. Men hur långt ska man gå för att hitta dem? Föräldrarna skriver:

Flera föräldrar har upprörts när reportern för att få till ett möte antydde att det förekom övergrepp på teatern. Även våra barn har kontaktats direkt av reportrarna, utan att föräldrar och godemän gett sitt medgivande. Man har begärt ut sekretesskyddade personakter.

Det har funnits oklarheter om projektledaren Pär Johanssons ersättning från kommunen, men inga brott har begåtts. Misstag sker alltid. Det bra därför att föräldrarna tydligt förklarar varför Glada Hudik-teatern är så värdefullt:

För oss handlar det om upprättande av människovärde!

Exakt. Huvudet på spiken. Ingen människa, inte ens någon med Downs syndrorm, är värdelös. Alla räknas som lika under Guds himmel. Glada Hudik-teatern har visat att detta inte bara är prat. Det går att göra något också. Det är stort.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Uppdrag smutskastning”

  1. Uppdrag Smutskastning är det rätta ordet för Uppdrag Granskning. Janne Josefsson har skapat ett program som verkligen gillar “skandaler”. Frågan är ibland om inte dessa skandaler inte är ett fall för polisen i vissa fall – josefsson är inte alltid skickad att kritisera t.ex. polisen. Fallet Osmo Vallo var ett inslag som väckte min avsky för programmet eftersom personen i fråga var en kriminell buse och missbrukare, som skulle dit och inget mera. Man har de facto rätt att bruka övervåld i försvarssyfte och det gäller polisen i första hand – våld är till för att vissa skall begripa att inte göra motstånd – därför nyttjar man våld ooch polisgrepp inom vården också mot dem som ej skärper sig. Det är rätt och inget mer. Kritiken mot Glada Hudik var oförtjänt, och Josefsson är en smutsfläck liksom Uppdrag Granskning. Det programmet har tjänat sitt syfte – uppvigling mot överheten! Nu får det vara slut på dennes fasoner!

  2. Janne Josefsson år inte alltid på spåret – men mycket av den kritk som framförs i Uppdrag Granskning är helt OK.
    Valio var en buse men behandlingenn var väl inte i sin ordning.
    Lagen säger en sak – ibland rinner ivern över och då blir det skadligt för rättssamhället.

  3. Allt UG gör är verkligen inte dåligt. Det var UG som avslöjade korruptionsskandalerna i Göteborg. Fallet Osmo Vallo var det också bra att det uppmärksammades. Det var många oklarheter omkring det ingripande och den rättsmedicinska utredning som följde. Vi behöver granskande TV-program som UG. Problemet med UG är dock att de också ofta går vilse ooch hittar skandaler som inte finns.

Kommentarer är stängda.