Jag intervjuas i Axess TV

Under bokmässan i Göteborg intervjuades jag av Lotta Gröning för Axess TV med anledning av min Handbok i konservatism. Igår, måndag, sändes intervjun. Den kan ses på Axess TV:s hemsida på denna länk: http://www.axess.se/tv/webbtv.aspx?id=2644

Dela med andra:

8 reaktioner till “Jag intervjuas i Axess TV”

 1. Det gäller att ha som rättesnöre att man bör tänka efter före.

  Tage Danielsson

 2. Citatet lyder:”Säll är den som har till rättesnöre att man bör tänka efter före.”

 3. Mycket bra framträdande av dig och jag kommer att köpa din bok.
  Har gjort “reklam” för din blogg på http://www.theclimatescam.se/ eftersom dina tankar reflektioner är mycket inspirerande/läsvärda. Det enda jag är “missnöjd” med att du antyder i intervjun att det finns konsensus gällande sk AGW-hypotes, för det är inte sant och märk väl att detta är en obevisad hypotes och resten är rena gissningar.

 4. Som jag nämnde i intervjun är jag kritisk mot IPCC, av politiska skäl, eftersom den försvårar för avvikande meningar att komma till tals. Men intervjun handlade som bekant inte om klimatfrågor huvudsakligen.

 5. Intressant påstående eller påpekande om att konservatismen inte har ett idealsamhälle bakåt i tiden.

  Vore det inte viktigt för konservativa att distansera sig från reaktionära föreställningar, för att därigenom inte framstå som framstegsovänlig utan kanske till och med “sant framstegsvänlig”?

  Och sen undrar jag lite hur pass mycket “konservatismens” roll, såsom du beskriver den, är att vara en modererande kraft för andra visionära krafter (som då alltså behövs), eller kan man tänka sig att kombinera en vilja att “ta vara på det gamla” med en vilja att “kämpa för förändring” i en konservativ ideologi?

  Det här med att hysa en stark vilja att förändra samhället är trots allt något vi är ganska glada för att människor har gjort tidigare i historien. Medborgarrättsrörelsen var ju t.ex. rätt radikal och många tyckte de “ställde till bråk”.

  Problemet som jag ser det är att vissa “radikala” rörelser idag tror att “bryta ner det gamla” är samma sak som befrielse och utveckling, det tycks som att man inte har något verkligt ideal att sträva emot, man har bara nån slags universell önskan att riva ner “normer” när det egentligen borde handla om vilka normer som skall styra. (Men det finns det ju högermänniskor som tror också, som du har påpekat angående MUF:s Niclas Wykman. Och en företrädare som Foucault som tycks vara lite av husguden för det här tänkandet beskrivs av vissa som “Hyper-liberal”.)

 6. Jag tror inte att man kan formulera en ideologi som att man “distansierar” sig från något. Då definierar man sig själv utifrån en vrångbild av något, med följden att vrångbilden får styra definitionen av normalbilden. Bättre är att tala om verkligheten i sig och förklara hur man ser på den.

Kommentarer är stängda.