Vänsterpartister vill ha skoluniform

Ser man på! Ett genuint konservativt förslag från vänster. Det är V i Ystad som inför partiets kongress i januari motionerar om införande av skoluniformer. Me like.

I dagens samhälle ökar klyftorna dagligen, den fattige blir fattigare och den rikare får ytterligare ”kulor” ner i plånboken. Våra skolelever får bokstavligen talat se dessa skillnader på de kläder som sina klasskamrater bär. Kläderna blir ett kännetecken på vilken inkomst dina föräldrar har. Det finns tyvärr barn som i dagens svenska skola blir mobbade på grund av att de inte har de hippa skorna som man bara ”måste” ha, rätta märket på jeansen eller för att man har förra säsongens mode. Detta kan undvikas genom införande av skoluniform.

Vi kan naturligtvis inte införa skoluniform på bred front i alla skolor i hela landet, men låt säga att någon skola vill göra det. Varför inte?

Dela med andra: