Som vanligt blir det höjda skatter

Socialdemokraterna Göran Greider och Stefan Edman vill att sitt parti ska väcka liv i Göran Perssons paroll om det gröna folkhemmet. Hur då? Jo, genom att höja skatten.

Så här blir det jämt när inbitna socialister försöker sig på att bli miljövänner. Med storslagna ord förklarar man att planeten håller på att gå under och att det framför allt är unga som är engagerade i miljöfrågor. Sen slutar allt med att det blir samma politik i alla fall – höjda skatter.

Argumentationen påminner lite om Sverigedemokraternas faktiskt. Inte så att man delar några värdringar, så menar jag inte, utan sättet att argumentera. När alla fina ord är sagda och de konkreta förslagen ska presenteras så blir det alltid sammma sak. I SD:s fall slutar allt med att Sverige måste stoppa invandringen. I alla förstelnade socialisters fall slutar allt med att skatterna måste höjas för att utjämna sociala skillnader.

Att vilja höja skatterna för att skapa en mer jämlik (men kanske inte rättvis) inkomstfördelning är en fullt legitim politisk ambition. Inget konstigt med det. Men kalla det då inte för miljöpolitik. Det blir larvigt.

___________________________
Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Som vanligt blir det höjda skatter”

  1. “När alla fina ord är sagda och de konkreta förslagen ska presenteras så blir det alltid sammma sak. I SD:s fall slutar allt med att Sverige måste stoppa invandringen”

    Det stämmer inte Stefan. Här har du våra politiska program. Just nu håller vi på med ett bostadspolitisk program som inte innehåller ett ord om stoppad invandring. Det skolpolitiska programmet har jag själv varit med och tagit fram, inte ett ord om stoppad invandring där heller. fast vi tycker verkligen att vi bör ha en restriktivare immigrationspolitik

    https://sverigedemokraterna.se/vara-asikter/asiktsdokument/

Kommentarer är stängda.