Försten att ropa Breivik vinner (inte)

Aftonbladet har idag en ledarartikel där man på allvar påstår att näringslivets tankesmedja Timbro är högerextrem och indirekt ansvarig för att Anders Behring-Breiviks anställande av massmord.

Nu börjar argumentationen från vänster kännas desperat. Försten att ropa Breivik vinner debatten, tror man. Det påminner om den gamla regeln om hur debatter på nätforum slutar. Förr eller senare är det någon som kallar den andre för nazist, oavsett ämne. Skillnaden är den att Aftonbladet, i likhet med Maria Sveland som skrev i DN häromdagen, börjar med att kalla sina motståndare för nazister=Brevikare.

Detta kommer dessutom från den enda stora dagstidning som sedan andra världskriget har publicerat antisemitiska artiklar. Se här vad tidningens kulturchef skrev så sent som 2010.

Timbro är en tankesmedja som gjort sig känd för att vara högerliberal, alltså marknadsliberal, eller som det heter inom vänstern “nyliberal”. Men i dessa dagar verkar vissa tycka att alla som befinner sig till höger om socialdemokraterna är återuppståndna fascister. Löjligare kan det inte bli.

Vad har hänt med socialismen i det här landet egentligen? Är skällsord den nya politiken? Det känns som att alliansen har valsegern 2014 säker som i ett kassaskåp.

_________________________
Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Försten att ropa Breivik vinner (inte)”

 1. I sanning har debattnivån i Sverige sjunkit som en sten. Här är några andra skrämmande exempel.

  En artikel om facket illustreras med en bild på en maffiaboss:
  https://stefanolsson.nu/2007/02/13/byggnads-beskyddarverksamhet-olaglig/

  En debattör skriver om facket “Liknelser till maffian och Hells Angels har gjorts av andra. Jag instämmer.”:
  https://stefanolsson.nu/2007/02/07/mobbningsfasoner-av-lo/

  För övrigt är inte Maria Svelands antagonister några vidare sakliga debattörer själva heller. Till exempel tycker antifeministen Pelle Billing, som nämdes i hennes omtalade artikel, att det är rimligt att dra paralleller mellan ambitionen att ha jämställda bolagsstyrelser och tredje rikets raslagar:
  http://www.pkjonas.se/2010/01/08/antifeminazisterna-och-jag/

 2. Tack PKJonas för att du påminner om mina tidigare lysande inlägg där jag skriver om maktfullkomliga fackföreningar.

Kommentarer är stängda.