Här är listan över moderna kätterier

Som en uppföljning på mitt förra blogginlägg kommer här ett citat som förklarar vilka åsikter man inte bör hysa om man inte vill bli stämplad som högerextremist av Helle Klein med kolleger på Seglora smedja:

I spåren av imam-debatten startade Annika Borg och prästkollegan Christer Hugo bloggen Kristen Opinion, flankerade av Johanna Andersson som gästskribent. De har under bloggens karriär ställt sig frågande till påskuppropet, tagit upp de etiska problemen med aborter, de har kritiserat kyrkans politiska korrekthet, i ett flertal artiklar har de kritiserat Ship to Gaza och Palestina, de har föreslagit att vi ska göra oss av med ordet ”islamofobi” (stödda av den liberala tänkaren Caroline Fourest som även Humanisterna och Axess håller fram), de har gjort notiser om hur kristna förföljs av muslimer, Borg har kallat journalisterna Schibbye och Persson för naiva och med dålig verklighetsuppfattning, och ifrågasätter också St Paul’s Cathedral’s hjälp till aktivister i Occupyrörelsen. Bloggen kritiserar ofta genusfrågor, som kallas ”pseudoproblem” och ”genusextremism”.

Alltså om du säger något kritiskt om:

1. Påskuppropet (dvs. kyrkornas kritik av regeringens sjukförsäkringsreform).
2. Etiska problem omkring aborter.
3. Kyrkans politiska korrekthet.
4. Ship to Gaza.
5. Islam.
6. Förtryck av kristna i muslimska länder.
7. Journalisterna Schibbye och Persson.
8. Occupyrörelsen.
9. Genusfrågor.

…så är du dömd. Du har då hjälpt nästa Anders Behring Breivik att begå massmord.

Kom ihåg att det räcker med att ens tala om dessa saker för att du ska vara dömd. Om du ens “tar upp” etiska frågor omkring abort så är du ond.

________________________________
Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Här är listan över moderna kätterier”

 1. Källsortering. Att inte sortera sina sopor leder till omedelbar stigmatisering.

  Kritik av FN är dock det värsta man kan göra.

 2. Hej Stefan,

  Din gamla doktorandkollega Janne A här!
  Jag brukar nog sällan ha samma åsikter som du i frågor kring “religion & samhälle” men här skriver jag helt under på din förundran inför det vanvett som stavas Seglora “tankesmedja”. De verkar numera ha fallit bortom alla möjligheter till fortsatt rationellt samtal.

  Ville bara tillfoga några reflektioner kring Caroline Fourest som jag tycker är relevanta:

  – Fourest brukar väl beskriva sig själv som “vänster”.
  – Har i många år arbetat för fri aborträtt och HBT-rättigheter.
  – Hon sitter i “advisory board” för Anna Lind Foundation (!).
  – Hon har skrivit flera mycket kritiska granskningar av extremhögern i Frankrike och Europa och brukar utan omsvep beskrivas som en trovärdig anti-rasist.

  MEN, och detta är tydligen helt avgörande i Segloras världsbild, hon har också skrivit kritiskt om Islamismen, och då kan man programmatiskt förses med epitetet “liberal” ! (=tillhör den ONDA sidan) – och några argument behövs ej…Helt fantastiskt.

Kommentarer är stängda.