Nästa chockerande besked om Seglora smedja

Helle Klein petas som krönikör i Kyrkans tidning. Kanske inte helt oväntat. Men det intressanta är inte petningen utan vad hon skriver på Seglora smedjas hemsida (Ahlberg är Kyrkans tidnings chefredaktör):

Anders Ahlberg beskriver Seglora smedja som en ”offensiv aktör med kyrklig finansiering”. Med tanke på Kyrkans tidnings och Berlings Press AB:s väldiga resurser med Svenska kyrkan som huvudägare blir det direkt patetiskt att jämföra med Seglora smedja som får 150.000 kr i organisationsbidrag av Stockholms stift och inget stöd alls till vår nättidning.

Seglora smedja får INGET STÖD ALLS för sitt bloggande!

Har ni hört något så förfärligt? Helle Klein är tvungen att sitta och blogga på sin fritid. Jag är chockad.

__________________________
Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

7 reaktioner till “Nästa chockerande besked om Seglora smedja”

 1. Det är precis sådana här aggressiva inlägg som gör att sådana som Breivik blir massmördare.
  Fy på dig Stefan!

 2. Joakim: är du bekant med fenomenet “ironi”? Det är ganska vanligt förekommande..

 3. Vad är poängen med detta inlägg? Helle Klein och många andra bloggar på sin fritid och det är väl inget konstigt med det?

  Det konstiga är att Kyrkans tidning sparkar en person för att den skriver en blogg på fritiden. Dessutom något som Kyrkans tidning lyft fram tidigare och sett som positivt.

  Lågt av en tidning att inte klara kritiska röster.

 4. Fredrik, det är väl att se sammanhanget ganska snävt? Utan att för den sakens skull säga något om Seglora Smedjas så är det ju märkligt att skriva för en tidning, arvoderat gissar jag (det är ju något som Seglora Smedja också själva lyfter fram som en skillnad gentemot Kyrkans Tidning) som du på din fritid kritiserar och granskar samma tidning. Det är min åsikt i alla fall.

  För övrigt borde man ju fundera kring vad Seglora Smedja står. De ser sig själva som i “Svenska kyrkans närhet”. På tal om de nya direktiven att svenskkyrkliga präster inte bör leda gudstjänst enligt en annan ordning än i samfund som Svenska kyrkan har ett samarbete med är ju smedjans eget firande och “arrangerade” av gudstjänster. Är det skillnad eftersom Seglora smedja inte är ett eget samfund? Om inte så säger de ju själva att de står i “Svenska kyrkans närhet”. Tåls att tänkas på.

 5. Fredrik, min poäng med detta inlägg är att visa hur Seglora smedja tappat sinnet för proportioner. Chefen för smedjan uppfattar det som en uppoffring att hon måste ge ut en nättidning helt utan ekonomiskt stöd från Svenska kyrkan. Hon får det att låta som att hon tycker att hon egentligen borde ha fast lön från kyrkan för att få sitta och blogga om dagarna.

Kommentarer är stängda.