Jag skulle kunna skriva att Seglora är socialister

Jag skulle kunna säga att Seglora smedja är en socialistisk kamporganisation, som leds av kända socialdemokratiska debattörer. Jag skulle kunna anklaga dem för att vara vänster. Jag skulle kunna skriva att de använder sitt anseende för att inte vilja debattera något i sak, utan för att vilja misstänkliggöra sina meningsmotståndare så att deras läsare ska tro att dessa är halvnazister, känna avsmak för dem och inte vilja lyssna på dem.

Men jag tänker inte skriva så. Ty jag är en mycket ädel och god debattör som aldrig någonsin använder dylika debattknep.

Skämt åsido. Vad är det jag precis har skrivit? Läs och en gång till och fundera.

Debattknepet att säga något genom att man påstår att man inte säger det är gammalt. Jag tror till och med att retoriken har ett begrepp för det.

Det är i alla fall så Seglora smedja nu försöker bättra på sitt anseende. Så här skriver Mattias Irving:

Flera konservativa debattörer, bland andra Christer Hugo själv, har fått stort utrymme i kristenhetens tidningar: Dagen, Kyrkans Tidning, ja även i Världen Idag, för att misstänkliggöra att vi under söndagen som gick fick en halv stiftskollekt i Stockholm. Vi är ju ”vänster” – en ”kampanjorganisation”, som Stefan Olsson uttrycker det i ett av sina många Smedjan-kritiska inlägg på sin blogg.

Vi hade kunnat göra en poäng av att samtliga dessa röster kommer från konservativt eller borgerligt håll. Det är de till höger som kallar oss vänster. Precis så förenklad, så barnslig är denna debatt. De kallar oss vänster. Det är ett mantra. Partibeteckning har givits större dignitet än försvaret av demokratin och människovärdet. Just därför kan vi inte göra en poäng av att dessa människor är höger. Vad är det för nivå att föra debatt på?

“Hade kunnat göra en poäng”? Nej, kära Seglora, ni gör en poäng av att jag är höger.

För övrigt “misstänkliggör” jag inte det faktum att Seglora smedja fick en halv stiftskollekt i Stockholm i söndags. Jag insinuerar inte att det skulle ha hänt. Det var ju så.

Jag “antyder” dessutom inte att det skulle vara fel. Jag är öppen med att jag tycker att det är fel – tvärfel!

Inte heller försöker jag “insinuera” att Helle Klein och Mattias Irving skulle vara socialdemokrater. Jag påstår att det är så. Öppet och i klartext. Och jag vet att jag kan bevisa detta. Jag måste inte hänvisa till ett “sammanhang”, som bara jag själv kan se.

Något som jag däremot inte anklagar Seglora smedja för är att de skulle vara halvnazister. :)

_____________________
Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Jag skulle kunna skriva att Seglora är socialister”

Kommentarer är stängda.