Partiet som bara har en fråga

Sverigedemokratisk Ungdom har ansökt om medel hos Migrationsverket för att driva kampanj om att invandrare bör lämna Sverige. Verket ger bidrag till organisationer som vill arbeta med “återvandring”.

Ibland får man höra från Sverigedemokratiskt håll att partiet faktiskt intresserar sig för andra frågor än invandring. Jag har aldrig uppfattat det så. SDU:s mediagrej, att ansöka om pengar för att “hjälpa” invandrare att flytta från Sverige, ger mig ingen anledning att ändra på den uppfattningen.

SDU har lagt ut ansökan på sin hemsida. Här skriver man att man inte tycker att människor som kan anpassa sig till den svenska kulturen bör lämna landet.

Tidigare på denna blogg har jag diskuterat huruvida Sverigedemokraterna tror att olika kulturer kan smälta samman eller inte. Jag har hävdat att Sverigedemokrater har en relativistisk moralsyn och att man använder detta relativistiska tankesätt för att rättfärdiga sina föreställningar om svensk och utländsk kultur som två enheter som inte låter sig förenas. Svenskar och invandrare är som olja och vatten.

SDU:s kampanj bekräftar att man verkligen tänker så. Enda sättet att få ett fint och harmoniskt samhälle är om de med “fel” kultur åker någon annanstans.

“Fel” kultur har utlänningar som är arbetslösa och inte betalar skatt. Svenskar som inte heller arbetar eller betalar skatt har “rätt” kultur. Arbetslösa invandrare skapar oro i samhället. Arbetslösa svenskar skapar inte oro.

Så där håller det på. Alltid kokar det ned till samma sak. Invandrarna måste bort. Det är SD:s enda politiska ståndpunkt.

________________________
Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Partiet som bara har en fråga”

Kommentarer är stängda.