120 skolflickor förgiftade av talibanerna och Schori vill att vi åker hem

Även om kriget i Afghanistan är ett misslyckande vore ett snabbt uttåg ännu värre. Konflikten i Afghanistan står inte mellan västmakterna och afghanerna, utan är en konflikt med afghaner på båda sidorna. Det är inte heller någon tvekan om vilken sida som är den onda.

Senaste nyheten är att talibanerna har förgiftat skolflickor. Reuters rapporterar:

More than 120 schoolgirls and three teachers have been poisoned in the second attack in as many months blamed on conservative radicals in the country’s north, Afghan police and education officials said on Wednesday.

/…/

Last month, 150 schoolgirls were poisoned in Takhar province after they drank contaminated water.

Igår skrev Pierre Shcori i SvD att det bästa vore om Sverige drog hem sina styrkor snarast möjligt. Istället ska vi bara stödja Afghanistan med bistånd, exempelvis genom att bygga skolor.

Gärna skolor, men hur tänker sig Schori att vi ska hjälpa Afghanistan att förhindra att skolorna utsätts för förgiftningsattacker?

_________________

Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “120 skolflickor förgiftade av talibanerna och Schori vill att vi åker hem”

  1. Det är oklart om Schori någonsin har skrivit något som har en förankring i den verkliga världen. I så fall var det mycket länge sedan. Det är anmärkningsvärt att en person med Schoris naiva och världsfrånvända hållning ges utrymme någon annanstans än på en sagostund på ett barnbibliotek.

Kommentarer är stängda.