Veckan som gick

Man kan inte blogga om allt. Under en vanlig nyhetsvecka hittar man dock massor som borde kommenteras, sågas eller hyllas. Här är det som jag under veckan la ut på twitter.

Nyheter

Sverigedemokrat vill ge Brevik asyl i Sverige:

 – Som jag fattar det har Breivik läst om hur det kan bli med islam och det blev ju för mycket för honom. Jag anser att det han gjorde var hemskt, men vem som helst kan göra det om man läser om kvinnoförtrycket. Det är inte konstigt att det slår över då, säger Karlsson till Expo.se.

Ett antal irakier i Södertälje som är med i Sverigedemokraterna har kommit på att de känner sig diskriminerade i partiet och lämnar nu detta. (Länstidningen.)

Kärleken är större än politiken. Kommunalråden Johan Persson (S) och Malin Petersson (M) i Kalmar förklarar sig vara ett par. (Barometern.)

Fortsatt starkt stöd för monarkin i Sverige. 58 % för, 19 % mot. Årets SOM-undersökning finns gratis på nätet.

Galenskaper

EU-kommissionen har producerat en reklamfilm som ska locka tjejer att läsa naturkunskap. Filmen är utskälld och kommissionen har dragit in den, men den finns kvar på Youtube.

EU-kommissionen har producerat en reklamfilm som uppmanar oss att shoppa ansvarsfullt. Rolig sång med sjungande kassar.

Det är alltså samma EU-kommission vars ordförande i veckan krävde mer makt och inflytande över medlemsstaternas ekonomier. Bara så att ni vet. Så här använder EU-kommissionen våra pengar.

Sida, alltså Sveriges biståndsmyndighet som finns till för att hjälpa fattiga länder, sponsrar ”pappagrupper” i Ryssland. (Dagens Nyheter.) Men kom ihåg att du ändå inte får ifrågasätta 1-procentmålet, för då är du ond! Exakt hur det går till när de ryska pappagrupperna lindrar svälten i Västafrika väntar dock fortfarande på sin förklaring.

Anja Pärson tar mod till sig och berättar i radio för hela svenska folket att hon är lesbisk. Inte bra nog, konstaterar, Ronnie Sandahl i Aftonbladet. Om hon inte också blir gayaktivist är hon ”osolidarisk”. Dessutom har hon bott i Monaco. Bara det är ju skumt.

Tre moderater rasar mot tobaksmuséet på Skansen. Tobaksmuséet varnar inte för riskerna med rökning. Om detta må ni berätta! (DN debatt.)

Svenska kyrkans forskningschef tycker inte att det är nödvändigt att prästkandidater läser grekiska eller hebreiska, Bibelns två originalspråk. (Kyrkans tidning.)

Folkbildning

Financial Times har en bra kort video som förklarar problemet med de spanska bankerna.

En ny bok av företrädare för LO är ute som förklarar att Socialdemokraterna inte tänkt en ny tanke sedan åtminstone 1982. (Aftonbladet.)

För ännu fler intressanta lästips rekommenderas Martin Edgélius blogg: Konservativa tankar.

Dela med andra: