Ligger judarna bakom Utöya-attentatet? Del 2.

En gammal regel säger att om man trampar i klaveret så bör man hålla foten stilla, för det låter lika illa när man försöker dra ut den. Den socialdemokratiske lokapolitikern i Malmö, Adrian Kaba, har nu bett om ursäkt för sina ord om att det skulle finnas en “judisk-europeisk högerextremistisk sammansvärjning”, men nog ligger Israel i alla fall bakom hatet mot muslimerna i Europa.

Det hedrar Kaba att han tar tillbaks sina ord om att det skulle finnas en judisk sammansvärjning. Alla kan göra misstag och allt går att förlåta.

Men det grumliga tankegodset hos Kaba är ändå grumligt. Så här förklarar han sig i Sydsvenskan:

– Jag har försökt beskriva en rörelse som även Expo och SVT granskat, där man visar tydliga kopplingar mellan Counterjihad, European defence league och den sionism som utmålar muslimer som ett islamistiskt hot. Det var det jag försökte beskriva. Jag valde fel formulering för det är självklart inte meningen att sammankoppla den här rörelsen med judar överlag. Alla judar är inte sionister, långt ifrån.

Menar du att de rörelserna är särskilt starka i Israel?

– Nej, absolut inte, Europa har den starkaste rörelsen. Israel är mer ett lokomotiv. Counterjihad säger uttryckligen att de är en sionistisk rörelse. Och jag menar att i Israel har man mycket av den rörelsen.

“Israel är mer ett lokomotiv” – vad menas med det? Är israeliska staten en drivande kraft bakom counterjihad-rörelsen?

Med tanke på att Kabas ursprungliga artikel i Tro & politik kommenterade Anders Behring Breiviks terrorattentat, och att Kaba menar att detta inte var ett verk av en ensam galning utan ett resultat av counterjihad-rörelsen, leds man nu att tro att Israel skulle ligga bakom massmordet på Utöya.

Logiken skulle alltså vara: Israeliska staten hetsar på islamofobin i Europa som leder till att Breivik dödar 69 ungdomar på Utöya.

Uppenbart är också att Kaba menar att alla sionister är extrema islamofober. “Alla judar är inte sionister”, är hans förklaring till varför man inte kan säga att alla judar är islamofober.

Men kan man då säga att alla sionister är extrema islamofober? Ja, tydligen menar Kaba det.

Snälla israeliska tanter (se mitt förra inlägg) som varje vecka i Jerusalem protesterar mot ockupationen av Västbanken är alltså också onda extremister som hatar muslimer och nu hetsar fram en etnisk rensing i Europa. Alla sionister är onda.

Så snurrigt blir det om vi ska försöka oss på att uttolka vad Adrian Kaba faktiskt menar.

Samtidigt vet jag inte om Kaba verkligen menar vad han säger, för någonstans tror jag att han är mer socialdemokrat än en person som i sin förvirring talar som en antisemit. Och socialdemokraterna som parti har alltid varit pålitligt i sin kamp mot rasism. Jag tror att det här är mer ett utslag av dålig ideologisk skolning hos S i Malmö än att Kaba skulle vara en genuin antisemit.

Till sist: 12 dagar tog det innan Sydsvenskan vaknade och kom på att det kanske fanns en poäng i att undersöka huruvida en ersättare i kommunstyrelsen är antisemit eller inte. Sydsvenskans ledarsida sover dock sött fortfarande.

______________

Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Ligger judarna bakom Utöya-attentatet? Del 2.”

  1. Du har en intressant blogg. Jag har läst lite och har massor av frågor. Men jag börjar enkelt för att se om du orkar svara.
    Du säger nånstans att sossarna får de flesta rösterna i invandrartäta förorter. Ditt parti moderaterna har ingen chans.
    Så varför är ni så eniga med era politiska motståndare om att ha en nära nog helt fri invandring? Vad är det som är så bra att det uppväger alla nackdelar som ni inte kan vara omedvetna om?

  2. Nu handlar inte mitt inlägg om invandring utan om antisemitism. Men för att besvara din fråga kortfattat ändå: Moderaterna är inte för en oreglerad invandring men däremot för flyktninginvandring samt arbetskraftsinvandring när det gäller de yrken där vi saknar kompetens inom vårt land. All invandring från EU-länder och de nordiska länderna är också helt fri och bör också enligt M vara så. Skälet till att Sverige bör vara ett land som tar emot flyktningar är att det är en moraliskt riktig handling att bereda plats för människor som flyr undan krig och förtryck.

    Du är välkommen att diskutera invandringspolitik med mig när tillfälle ges. Dock inte i den här tråden eftersom den inte handlar om invandringspolitik utan om antisemitism.

Kommentarer är stängda.