Knappast en nyhet att CIA är på plats i Syrien

Idag är det en nyhet att Barack Obama har givit CIA befogenhet att stödja rebellerna i Syrien. Men är det verkligen en nyhet?

Shashank Joshi, analytiker på brittiska RUSI, sammanställde bara för någon dag sedan mediarapporten om utländsk inblandning i den syriska konflikten. Turkiet började hjälpa rebellerna i samma stund kriget bröt ut. USA genom CIA har därmed också varit på plats från dag 1, eftersom Turkiet och USA är nära allierade. Även Jordanien får tydligen hjälp av USA för att kunna skydda sig om konflikten spiller över och in i landet.

Det finns många kommentarer i medierna som varnar för att internationell inblandning i konflikten. Problemet är dock att det redan har hänt. En av förklaringarna till avhoppen inom Assadregeringen kan vara så enkel som att de har blivit mutade av Saudi Arabien.

Här är en länk till Sashank Joshis blogg.

________________

Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Knappast en nyhet att CIA är på plats i Syrien”

  1. USA motverkar islamism i Afghanistan men hjälper andra i Syrien(rebellerna). Dubbelmoralen är 100 %!

Kommentarer är stängda.