Läxfri skola med Socialdemokraterna i kommunerna

Är Socialdemokraterna för eller mot läxor i skolan? Ja, det är inte lätt att veta för det verkar som att partiet driver två linjer samtidigt. På riksnivå är man för läxor, på kommunal nivå mot.

Socialdemokraterna vill göra skolan till en huvudfråga i valet. Något är seriöst fel med den svenska skolan, och nu ska det rättas till. “Det är allvar nu”, säger Stefan Löfven och utlovar läxläsningshjälp till alla barn.

I ett antal kommuner driver dock Socialdemokraterna en annan linje. Här vill man avskaffa läxläsningen helt. Några exempel: Karlskrona, Svedala, Marakaryd, Hallstahammar.

Jag har hittat fyra kommuner där S vill avskaffa läxorna. Men jag tror att det i landets 290 kommuner finns långt fler. Så vad är det för politik man får om man röstar på S? Läxor eller inte läxor?

Eftersom jag själv är partiaktiv kan jag förstå att partiledningen och gräsrötterna drar åt olika håll. Sånt händer. Men man måste nog ändå förklara sig. Läxor i skolan är en fråga som är för viktig för att man ska kunna ha två linjer samtidigt.

_______________

Pingat på intressant.se.

Dela med andra: