Krama en socialist!

Som bekant har vi fått problem med ökat politiskt våld i Sverige. Problemet är förvisso inte överhängande farligt, men det är ändå otrevligt. Vi i Uppsala är inte förskonade.

Sent i lördags cyklade jag hem från en bättre middag hos den borgerliga studentföreningen Heimdal. Då möttes jag av budskapet “Döda en borgare”.

Bilden är tagen inne i tunneln under Luthagsesplanaden vid Börjegatan.

Efter Uppdrag gransknings reportage om våldsverkarna inom Revolutionära Fronten ryckte många debattörer inom vänstern ut till “antirasisternas” försvar. Många av dessa är debattörer på etablerade positioner inom framför allt media.

Revolutionära Fronten kallar sina våldshandlingar för “antirasistiskt självförsvar”. Deras supportrar inom etablissemanget tar dem i försvar och säger att det är tur någon vågar gå i första ledet i kampen mot rasismen. Antirasisterna kanske går för långt ibland, men utan dem hade situationen varit långt värre.

Men som mitt foto visar, vänsteraktivisterna hatar inte bara rasister utan också sådana som mig. Jag är en “borgare”, medlem i Moderaterna. Om jag på stan kommer gående i en moderatjacka – det är ju valrörelse just nu – och möter ett gäng vänsteraktivister, åker jag på stryk då?

Föreningen Heimdal, som jag på lördagen hade varit på, har också varit utsatta för skadegörelse, nu senast i påsk, men mer är tyvärr att vänta. Föreningen, som brukar hålla sin lokal öppen för sina medlemmar på fredag- och lördagkvällar, har även varit tvungen att stoppa människor i dörren, som av allt att döma har haft något helt annat i tankarna än att träffa vänner och prata politik.

Det här rör sig inte om “antifascister” eller “antirasister” utan om vänsteraktivister som hatar “borgare”, alltså alla som på ett eller annat sätt stöder eller känner sympati för de borgerliga partierna. Hur ska annars orden “Döda en borgare” tolkas?

Därför säger jag som gensvar “Krama en socialist!” I min gärning som lokalpolitiker möter jag många socialister, en del radikalare än andra. Många gånger tycker jag att de är knäppa. Men inte en enda socialist som jag har träffat har jag känt att jag skulle vilja “döda”. Jag tänker överhuvudtaget inte på dem i termer av hat.

______________________
Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Krama en socialist!”

  1. Bra inlägg! Dock undrar jag om du inte menar Revolutionära Fronten när du skriver “Radikal Front”?

Kommentarer är stängda.