Kryssa mig till riksdagen!

Jag står som nr 16 på Moderaternas lista i Uppsala län i valet till riksdagen. Varför ska man kryssa mig? Som nr 16 har jag ju ingen chans att ta en plats! Låt mig förklara.

Ett kryss på mig betyder två saker:

1. Ett stärkt försvar.
2. Svenskt medlemskap i Nato.

Jag vet att jag inte står på valbar plats på listan, men jag vill ändå be om din röst för att markera att Sverige behöver en ny försvarspolitik. En röst på mig är en signal till Moderaterna att partiet återigen ska bli Sveriges mest försvarsvänliga parti!

I alla tider har Moderaterna varit det parti framför andra som har värnat Sveriges säkerhet. Idag är det många som tvivlar på den saken. Försvaret har under en 20-årsperiod bantats ned till nästan ingenting. Idag talar vi om att Sverige om tio år ska kunna ha ett försvar stort nog att försvara landet i en vecka på ett ställe. Detta försvar har kommit att kallas “enveckasförsvaret”.

Jag menar att detta inte räcker. Vi trodde att vi levde i ett fredligt hörn av världen. Sen kom krisen i Ukraina. Ryssland visade sig vara mer aggressivt än vad någon hade trott. Ryssland har olagligen annekterat Krim och startat ett uppror i östra Ukraina.

Många tycker att Ukraina ligger långt bort, och det gör det, men inte Ryssland. Vi är på väg att få ett nytt kallt krig omkring Östersjön och Sverige är inte berett att hantera en sådan situation. Därför är också ett svenskt medlemskap i Nato nödvändigt. Vårt försvar är för litet och kommer alltid att vara för litet för att Sverige ska klara sig självt. Vi måste ha hjälp av länder som Norge, Danmark, Tyskland och Polen för att försvara oss. Det är dessa länder som är Nato.

OK, Stefan, det här låter ju bra men du har ju ändå ingen chans att komma in i riksdagen. Ska jag inte sätta mitt kryss på någon som faktiskt kan vara med och tävla?

Nej, sätt det hellre på mig! Personkryssen är i första hand symboliska. För att en kandidat ska kunna kryssa sig in i riksdagen krävs det att han får fem procent av partiets röster.

I Moderaterna i Uppsala län betyder det att man måste ha över 3200 personkryss. Det var bara toppkandidaten Ulrika Karlsson som klarade det i valet 2010. Bättre är alltså att använda sitt kryss för att stödja en viss politik. Så kryssa mig för att markera att du vill ha ett starkt försvar och ett svenskt medlemskap i Nato!

Om du vill veta mer om mig som person ska du klicka här.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Kryssa mig till riksdagen!”

  1. Som nr 16 på listan är sannolikheten för att man ska bli riksdagsledamot ytterst liten. Jag kandiderar för att visa mitt stöd för Moderaterna och jag samlar kryss för att visa att det finns många moderata väljare som vill ha ett starkt försvar och Natomedlemskap.

    Men för att svara på din hypotetiska fråga: Jag skulle som riksdagsledamot aldrig rösta på ett sådant sätt att en moderatledd regering var tvungen att avgå. Jag lyfter fram en fråga som min personliga kampanjfråga, men jag är ingen enfrågepolitiker. Den som har suttit som förtroendevald vet att man ibland måste rösta igenom förslag som man inte gillar. Men att rösta är inte det enda en ledamot gör. Man ägnar sig också åt opinionsbildning. Så, svaret är ja, om det krävs av mig att jag röstar mot min övertygelse i försvarsfrågan för att rädda en moderatledd regering så kan jag tänka mig att göra det. Att överlåta ledningen för försvaret på de rödgröna vore nämligen ett ännu värre alternativ.

Kommentarer är stängda.