Lista över asylsökande och röster på SD och M

Förra inlägget visade listan över vilka kommuner som tar emot mest respektive minst asylsökande. Intressant är också att se hur den listan ser ut tillsammans med röstsiffror på SD och M. Jag har inte orkat hitta något bra sätt att åskådliggöra listan på så ni får hålla till godo med att ladda ned PDF-filen eller Ecxel-filen.

Om man inte har läst mitt förra blogginlägg bör man läsa det först. Där förklarar jag varför jag håller på med dessa listor.

Den här listan vänder sig i första hand till aktiva inom Moderaterna. Det är dags att få upp ögonen för att konkurrensen från SD:s sida är betydligt hårdare än vad många inom partiet tror. Det gäller inte i kommuner som Ekerö, Danderyd, Värmdö, Täby eller Lidingö, men i många andra kommuner och partiet finns i hela landet.

Det krävs inga avancerade statistiska metoder för att se att någon form av samband finns mellan antal asylsökande per invånare, stöd för SD och stöd för M. Bläddra och se.

Här finns filen som Excel.

Här finns filen som PDF.

Och för den som inte orkar läsa mina andra blogginlägg: Antalet asylsökande kommer enligt Migrationsverkets prognos vara mycket högt under flera år. Även om man som moderat tycker att det är en bra sak bör man skaffa sig en plan för hur ökad konkurrens från SD ska hanteras eftersom mängden asylsökande ökar stödet för SD på Moderaternas bekostnad. Om man vill att M ska fortsätta att vara ett stort parti och samtidigt behålla en generös flyktingmottagning bör man läsa dessa siffror och begrunda.

________________

Pingat på intressant.se.

 

Dela med andra:

2 reaktioner till “Lista över asylsökande och röster på SD och M”

  1. “Om man vill att M ska fortsätta att vara ett stort parti och samtidigt behålla en generös flyktingmottagning bör man läsa dessa siffror och begrunda.”

    Det har visat sig av diverse undersökningar som gjorts att majoriteten av Moderaternas väljare ställer sig negativt till Sveriges generösa flyktingpolitik. Många är dock inte villiga att sadla om och rösta på SD endast p.g.a. invandringsfrågan. Det är väldigt fel uppfattning av dig att tro att de flesta moderater är för dagens destruktiva invandringspolitik.

    Det är ett fåtal människor i detta land som maniskt försöker inbilla runtomstående att alla är för en ökad invandring och att det endast finns en liten minoritet av rasister som är emot. Detta är naturligtvis väldigt långt från sanningen. Vidare är det så naivt att tro att alla som är emot en ökad invandring per automatik röstar på SD. Hade SD istället(bortsett från invandringsfrågorna) fört en identisk politik som exempelvis Moderaterna så hade SD suttit som majoritetsparti med 30-40% av svenska rösterna vid det här laget.

    Många skulle kanske ändra uppfattning om invandringen om det faktiskt fanns några genomtänkta, välarbetade, icke censurerade/retuscherade och realistiska planer/kalkyler angående hur Sverige logistiskt och finansiellt ska hantera en allt växande invandring. Idag finns det inga sådana. Allt är väldigt husch husch, precis som att makthavarna och media förväntar sig att Sveriges medborgare inte kan hantera sanningen.

    För att göra mig förstådd av alla farstu-dykare, pengar växer inte på träd. För att ta det lite längre., ökar man anslaget för en budget måste man samtidigt allokera denna budgetökning från en annan, till exempel sjukvården, skola, äldrevård, vilket är just det många motsätter sig och inte p.g.a. någon sorts fientlighet som det ofta talas om. Det är vanligt förekommande att folk skriker högt och gällt om att släppa in allt och alla samt dela lika av det som dem själva inte varit med och bidragit till. “Det är inte särskilt mödosamt att vara givmild med någon annans resurser”.

Kommentarer är stängda.