Tre förslag för att hejda asylströmmen

“Det är bättre att denna ­regering faller än att regeringsmakten förfaller”. Orden är Rickard Sandlers (S) när han avgick som statsminister 1926 efter att de borgerliga partierna hade röstat ned hans förslag om arbetslöshetsunderstöd. Men orden passar bra in även på dagens situation. Regeringsmakten förfaller på grund av handfallenhet från S:s och MP:s sida.

SvD:s ledarsida har läst vad polisen säger i sina interna dokument. Myndigheten är inte längre förmögen att göra utlänningskontroller. En vital del av ordningsmakten har alltså kollapsat. I det läget spelar det ingen roll vilken budget som går igenom i riksdagen. Det centrala är vem som leder regeringen.

Vissa funktioner i staten får aldrig upphöra. Rättsväsende, försvar och polis. För annars utbryter otrygghet och laglöshet. Folk tar lagen i egna händer. Förtroendet för staten bryts. Människor slutar att lita på myndigheterna.

Det är av detta skäl som jag menar att regeringen Löfven måste avgå. Löfven kan komma tillbaka som statsminister, men i så fall med ett nytt regeringsprogram och ett nytt parlamentariskt underlag. I praktiken betyder det att han måste göra upp med Moderaterna och att Anna Kinberg Batra blir vice statsminister.

Men därutöver behövs också en politik som dämpar asylströmmen. Migrationsverket talar om att om den nuvarande trenden håller i sig kan antalet asylsökande för i år komma att uppgå till 150 000 eller mer. Och det kommer att vara likadant nästa år. Utan en minskad asylström kan myndigheter och kommuner inte längre utföra sitt uppdrag. Det hjälper då inte hur många galor SVT kör i Globen.

Vad kan man göra omedelbart? Jag är nu ingen expert, men någon måste ju föreslå något för att diskussionen alls ska komma igång.

1. Upprätta gränskontroller. Enligt Schengenavtalet ska andra länder göra det åt oss, men samarbetet har brutit ihop. Följden är att vi just nu inte har några gränskontroller alls. Det är visserligen den extremliberala drömmen, men inte min dröm. Jag vill ha lag och ordning.

2. Anpassa hela asylregelverket och etableringsprocessen efter Tyskland. Så länge Sverige framstår som ett mer generöst alternativ än övriga EU-länder kommer det alltid att vara mer attraktivt att söka sig till Sverige istället för Tyskland trots att man kan söka skydd där lika gärna som i Sverige. Därför bör det inte finnas några skillnader mellan Tyskland och Sverige. Tyskland är det ledande EU-landet och vi kommer aldrig att få något annat EU-land att anpassa sig till oss.

3. Kalla till ett krismöte med våra närmaste grannländer: Danmark, Tyskland, Norge, Finland och Polen och be om hjälp. Förvisso har Sverige sig självt att skylla som försatt sig i den här situationen, men lite hjälp skulle ju inte skada. Syrienkriget är i alla fall inte vårt fel.

Därutöver kan man säkert tänka ut andra förslag också. Att bara tala om integration, att säga att nu måste vi fixa mer jobb och bostäder är inte svaret på frågan. För låt säga att vi över en natt på något magiskt vis trollade fram 200 000 bostäder. Skulle det lösa problemet med att polisen inte kan utföra sina uppgifter? Knappast.

Det står i regeringsformen att “Regeringen styr riket”. Det gör inte den här regeringen. Antingen vet Löfven inte hur man gör eller så är han bakbunden av sin koalitionspartners gröna drömmar om en värld där man aldrig måste fatta jobbiga beslut.

Ett annat plus med att avsätta/ombilda regeringen är att man får en annan budget. Den blir en kompromiss mellan S och alliansen, men hellre än geggig kompromiss än ett land som inte regeras.

Och för er som vill ha blockpolitiken tillbaka. Det vill jag också, men det ser inte ut att hända under denna mandatperiod. Ett S+M-samarbete kommer inte heller att få SD att växa för det har redan hänt.

______________

Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Tre förslag för att hejda asylströmmen”

 1. Förutom att anpassa reglerna för invandring till övriga Europa tror jag det blir nödvändigt att organisera flyktingläger för invandrare förmodligen i tidigare militära anläggningar där invandrarna på ett rationellt sätt kan få tillgång till det nödvändigaste. En utplacering av invandrarna till de olika kommunerna skall först ske när kommunerna kan uppvisa en plan på hur invandrarna skall kunna integreras. Det skall inte vara nog att ha lägenheter lediga för att få ta emot flyktingar. Dessutom skall inte antalet flyktingar till en enskild kommun få överstiga ex vis 0,5-1% för att förhindra att invandrarna skapar egna grupper i samhället i stället för att integrera sig i samhället.

 2. Gunnar:
  De gamla regementena och utbildningslägren (typ Tånga hed etc) finns inte kvar sedan många år. Att kasta ut nuvarande ägare/användare (t ex Högskolan i Skövde) låter sig inte göras i en handvändning, om ens alls.
  Att invandrarna/folkvandrarna helst skapar sig egna, dåligt integrerade enklaver är ingenting nytt (Angered, Bergsjön, Rosengård etc) är på gång sedan länge och kommer bara att tillta.

 3. Hej Max
  Hänger inte med riktigt. Tycker du att mitt förslag är bra men är svårt att genomföra eller tycker du att förslaget är dåligt.
  Behöver ju inte vara regementen utan vilken annan fungerande inrättning som helst. Frågan är om det vore värt besväret att försöka hitta något liknande.
  Vad beträffar invandrarnas önskemål om att flytta till likasinnade är ju ingen nyhet frågan är mer om vi skall föröka motarbeta det eller om vi tycker det är en bra lösning för samhället. Jag tänker då närmast på de som anser att vår kultur förstörs av för stor invandring.

Kommentarer är stängda.