Nystartar med bloggen igen

Jag började blogga 2006. Det var då bloggarna slog igenom. Det visade sig vara perfekt för mig. Jag har alltid haft ett stort behov av att skriva av mig, och jag är en hyfsat bra politisk kommentator – från höger.

Sen kom de sociala medierna på bred front. I mitt fall blev Facebook den givna kanalen för kommunikation istället. På FB når man en publik snabbt och enkelt. FB funkar också för långa texter. Det blev därför naturligt för de flesta att överge sina gamla bloggar och bara skriva på Facebook istället.

Jag försökte ett tag med både och, men att skriva direkt i statsusfältet på Facebook är det överlägset snabbaste sättet att nå ut med ett budskap.

Min blogg har därför legat nere ett tag. Jag har också haft fullt upp med mitt politiska uppdrag i Region Uppsala. Därtill skriver jag emellanåt krönikor i Norrköpings-Tidningar och Nya Wermlands Tidningen. Det saknas inte kanaler för mig att skriva i.

Varför då starta om bloggen? Varför inte bara lägga ned?

För att jag känner ett behov av att skriva längre texter och Facebook i all ära, men forumet funkar faktiskt inte för långa texter. Det är kul med Facebook och jag gillar att skriva kort. Men jag har också sett att den yngre generationen inte är så intresserad av Facebook. Det är inte självklart att det är där man ska skriva allt.

Därför blir det en omstart. Jag har ingen aning om jag får fler eller färre läsare om jag gör på det här sättet det är till stor del för min egen skull jag gör det här, och jag vill inte skrota min blogg som ju ändå varit igång sedan 2006.

Nytt för min blogg kommer också vara att jag publicerar en del foton. Fotografi är mitt nya stora intresse. Det har alltid varit ett intresse, men blivit 1000 gånger mer så på senare tiden när jag börjat fota analogt. Det är helt fantastiskt. En ny värld av konstnärlighet har öppnat sig för mig och jag har upptäckt att jag faktist inte är helt talanglös på området.

Hoppas att det finns någon som vill läsa. Jag har många följare på FB, men vet inte om någon orkar masa sig över till bloggen för att läsa något som jag skriver här. Vi får se hur det går

Dela med andra:

En kommentar till “Nystartar med bloggen igen”

  1. Att din blogg återuppstår är utmärkt. Fler bloggar borde göra det, även om de flesta i ärlighetens namn gör sig bäst som döda.

    Förutom de skäl du nämner till att inte ha Facebook som enda kanal finns ett till, som jag och några till tycker är viktigt: möjligheten att nå dem som inte är med på Facebook. Även om sidor, konton och grupper sägs vara “öppna” eller “publika” är de ofta omöjliga att ta till sig för oss som inte är medlemmar. De är i princip läsbara, men en växande del av webbläsarfönstret täcks av en uppmaning att logga in. Till sist kan man bara se en smal remsa av fönstret (några centimeter bred på en normalstor skärm) och det blir väldigt besvärligt att läsa. “Öppen” på Facebook betyder i praktiken “Öppen för alla med med Facebookkonto”. Vi som av integritetsskäl vägrar Facebook blir därför utestängda från mycket, politisk debatt såväl som olika typer av evenemang. Att gå med i Facebooksekten är tyvärr inget alternativ. Jag säljer hellre min skäl till Djävulen än till Mark Zuckerberg.

    Jag ser fram emot en lång rad intressanta inlägg med samtidsbetraktelser ur en frihetligt konservativ och kristen synvinkel.

Kommentarer inaktiverade.