Jag kandiderar till riksdagen 2022

Hej! Jag heter Stefan Olsson och kandiderar för Moderaterna i Uppsala län till riksdagen nu i valet i höst. Jag står på plats nr 2 på den moderata listan.

Jag är 54 år gammal och bor i Luthagen i Uppsala. Till yrket är jag forskare i statskunskap och har jobbat både på Uppsala universitet och Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI. Sedan 2016 är jag regionråd för Moderaterna i Region Uppsala (f.d. landstinget).

Tre frågor som jag tror är de viktigaste för Sverige i framtiden är:

  1. Att lyckas med integrationen. Framför allt att bli av med kriminaliteten och andra problem som har uppstått i utanförskapsområdena.
  2. Att se till att vi får sjukvården att fungera igen. Svensk sjukvård håller hög kvalitet men har en omodern organisation. Anställda slits ut och patienter får vänta i långa köer. Detta går att ändra på.
  3. Att Sverige bygger nya kärnkraftverk. Den globala uppvärmningen, de höga energipriserna och kriget i Ukraina har visat att vi behöver satsa på kärnkraft.

Ytterligare en fråga som är mycket viktig är att Sverige rustar upp försvaret och fullföljer sin ansökan om att gå med i Nato. Jag har alltid varit en varm förespråkare av Natomedlemskap. Nu finns det ett brett parlamentariskt stöd för den linjen, vilket gör att det inte blir en valfråga. Men som riksdagsledamot kommer jag att arbeta för att Sverige ska vara en aktiv och pålitlig medlem i försvarsalliansen. Tiden då Sverige valde att vara ensamt är slut, tack och lov. Vi ska vara ett land som både kan ta ansvar för oss själva och hjälpa andra.

Här på sidan kan du läsa mina tankar om de viktigaste frågorna och min CV.

Hör gärna av dig med frågor! Jag nås enklast på:

Facebook: http://facebook.com/spesam
E-mail: stefan.olsson@moderaterna.se

Dela med andra: