Om mig

Några korta fakta

Bosatt i Uppsala och är  regionråd och vice gruppledare för Moderaterna i Region Uppsala (tidigare Landstinget i Uppsala län). Jag var en kort tid regionstyrelsens ordförande, efter valet 2018, men åkte på utbrändhet och klev ner ett trappsteg.

Vid sidan av mitt förtroendeuppdrag är jag frilansskribent och skriver därför ibland krönikor i Norrköpings Tidningar och Nya Wermlands-Tidningen.

Här på min blogg skriver jag om det mesta som intresserar mig politiskt. För närvarande blir det mest om sjukvårdspolitik, försvars- och säkerhetspolitik, islamistisk extremism och migrationsfrågor. Men ibland skriver jag om arkitektur och religion.

Tidigare: chef för tankesmedjan Frivärld, säkerhetspolitisk analytiker på FOI, forskare på Uppsala universitet och Institutet för framtidsstudier.

Min senaste bok heter: Vilseledning och handlar om hur det ryska mediekriget påverkar oss i Sverige.

Jag har också inte alltför längesedan gett ut Handbok i konservatism (se sidan konservatism.nu).

Annat som jag har skrivit hittar man i Kungl. Bibliotekets databas. Mitt yrke i botten är att jag är fil. dr i statskunskap och således forskare, men är nu helt uppe i den dagliga politiken och forskar för tillfället ingenting (tyvärr).

Kontaktuppgifter

Twitter: @spesam
Facebook: facebook.com/spesam
E-post: stefan.olsson@moderaterna.se

4 reaktioner till “Om mig”

  1. Underbar blogg – fortsätt skriva som du gör! Jag upptäckte din blogg precis och kämpar på min fritid mot förfulandet i Stockholm – nu senast gällande Nobelcenterplanerna på Blasieholmen och skövling av K-märkta hus och skärgårdstrafiken – och det vi får tillbaks är mer modernistiska boxar/lådor/pizzakartonger. I hjärtat av historiska Stockholm. Med vänlig hälsning, Caroline

  2. Hej
    Minns inte om jag kommenterat här förut. Hur som helst. När det gäller arkitektur är jag helt enig med dig. Detta om diskrepansen i inställning mellan “vanligt folk” och arkitekter/kommunpolitiker/byggoligarkin är viktigt och väldigt tyst om i svensk media.
    Mvh
    Albert Svensson

  3. Vad roligt ! Jag fann denna intressanta blogg när jag sökte på “kålsuparteorin “. Tack..

  4. Jag har skickat ebrev till Patrik O och dig angående möte om infokrigföring, hoppas det finns någon tid som passar! Trevlig helg!/JFT

Kommentarer är stängda.